mBank

Tak tu mám další novinku. Jestli jste o tom už slyšeli, tak si aspoň přečtete moje zkušenosti a jestli jste o tom neslyšeli, tak se dozvíte zase něco nového :-).

Takže, koncem listopadu letošního u nás zahájila činnost další banka – mBank. Když jsem se o tom dozvěděl, tak jsem zavítal na jejich internetové stránky a pozorně si přečetl, co se dalo. Na základě toho jsem se rozhodl, že si v této bance založím účet. A proč? Čtěte dál :-).

Takže jaké má tento účet výhody? Jsou asi 3 základní výhody:

  1. vedení účtu zdarma,
  2. poměrně vysoký úrok na spořícím účtu a
  3. platební karta k účtu zdarma.

Nevím jak vás, ale mě poplatky za vedení účtu fakt pěkně štvou. Aktuálně u České spořitelny platím za vedení 109 Kč, plus samozřejmě ještě nějaké ty poplatky za účetní položky, popř. výběry z bankomatu. Tak jsem si říkal, že by nebylo od věci tyto peníze ušetřit. A s mBank to vypadá, že by se to mohlo i podařit.

Určitě si řeknete, že v tom musí být nějaký háček. Neříkám, že mBank je dokonalá. Spousta služeb jí zatím chybí. Mám na mysli hlavně inkasní platby, SIPO, platby do zahraničí, nemožnost mít jinou kartu než neembosovanou VISA clasis apod.

Taky neplánuju hned rušit svůj účet u České spořitelny. Předpokládám ale, že sliby mBank nezůstanou pouze sliby a že v průběhu příštího roku všechny výše zmiňované nedostatky bude možné provozovat i u ní. Takže až se vrátím z Austrálie, tak by zrušení účtu u spořky mohlo vyjít.

Ještě popíšu osobní zkušenosti s mBank. O účet je možné požadat po internetu, což mi přišlo velmi sympatické. Už míň sympatické mi přišlo to, co následovalo. Takže o účet jsem si požádal 1.12.2007 večer. 2.12.2007 mi přišel email, že mou žádost evidují a že mě bude kontaktovat kurýrní služba Media Servis, která se stará o rozvoz smluv. Ti mi zavolali 7.12.2007 a domluvili si semnou schůzku na 13.12.2007. Schůzka proběhla naprosto bez problémů. Dostal jsem aktivační balíček k účtu a podepsal smlouvu. Taky mi bylo řečeno, že z mBank mi přijde email, který mě bude informovat o tom, že účet byl plně aktivován. Tento email mi přišel 17.12.2007. Musím říct, že jsem asi z té šťastnější části zákazníků mBank, protože podle toho, co lidi psali na fóru na stránkách banky, tak to vypadalo, že hóóóódně lidí čekalo a čeká na účet o dost dýl než já.

Hned po tom, co mi přišel email potvrzující aktivaci účtu jsem si na účet cvičně poslal peníze. Ještě jsem se o tom asi nezmínil, ale založil jsem si hned účty dva. Proč troškařit? 🙂 Jeden účet je běžný a druhý  spořící. Na každý z nich jsem si poslal 1000 Kč. Přisli tam za dva dny, což je super. Následně jsem zkoušel přeposlat 500 Kč z běžného účtu na spořící. Tento převod proběhl v pořádku a bylo to okamžité.

Zatím jsem s touto bankou naprosto spokojen a můžu vřele doporučit. Taky jsem se setkal s názorem, že Polákům by někdo své peníze nesvěřil. Je fakt, že značka mBank pochází z Polska, ale tato banka je součástí holdingu Commerzbank, který je z Německa. A navíc je banka samozřejmě pojištěna. Takže se podle mě není čeho bát.

(110)

Napsat komentář

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..