Rodokmen aneb odkud jsme

Před několika lety jsem se rozhodl, že by nebylo špatné zjistit, odkud naše rodina pochází, tak jsem založil rodinné stránky na webu www.myheritage.com. Vložil jsem veškeré informace, které se mi podařilo získat, ale rodinný strom byl poměrně chudý. Pak jsem objevil, že je možné jako přispěvatele pozvat ty, kteří již josu v rodokmenu založeni. Postupně se počet přispěvatelů rozrostl na něco přes 10 a počet vložených osob se aktuálně blíží 150. Nesmímě polevit :-). Na webu www.myheritage.com ve verzi zdarma je maximum vložených osob 250, pro vkládání dalších je nutné platit nemalé poplatky. Proto jsem se rozhodl, že se pokusím najít variantu, která by byla zcela zdarma. A podařilo se 🙂

Další varianty sice nejsou tak jednoduché na provozování a ani tak hezké, ale co by člověk nevytpěl pro to, aby to bylo zddarma, že jo? 🙂 A jaké varianty jsem našel?

Jedná se o systémy, které je nutné provozovat na svých stránkách. Jeden se jmenuje PhpGedView a druhý WebTrees. Já jsem se nakonec rozhodl pro systém WebTrees, protože na mém hostingu fungoval lépe.

Abych nemusel všechny osoby na nové umístění vkládat ručně, tak našestí existuje způsob, jakým se dají přesunout z www.myheritage.com. A to tak, že na tomto webu si je vyexportujete a v novém systému importujete. Není to nic složitého – zvládl jsem to i já :-).

Pro porovnání si můžete rodokmen naší rodiny prohlédnout jak na stránkách www.myheritage.com, tak i v systému WebTrees. Protože se ani do jednoho nepřihlásíte, tak neuvidíte data u žijících osob, ale pro představu, jak to může vypadat to asi stačí, ne? 🙂

(375)

Napsat komentář

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..