Silvestr 2006

Ve složení skvardy na Silvestr se pořád děly změny. Nakonec nás jelo jenom 9. Byli to Svačka s Milušou, Stodža s Klárkou, Vaci s Maruškou, David s Barčou a já. Moc mě mrzelo, že nejela taky sestřenka od Miluši – Kristýnka. Bohužel se s tím ale nedalo nic dělat.

28.12. ráno jsem byl domluvený s Klárkou , že půjdeme do města nakoupit za peníze z vánoc nějaké společenské hry, které by se na Silvestra daly hrát. Já jsem koupil Puerto Rico, podle internetu jedna z nejlepších deskových her. Tak jsem na to byl moc zvědavý. Klárka koupila karetní hru Sabotér a deskovou hru Fantóm, kterou jsem znal z dětství. Taky jsem ještě koupil ohňostroj a nějaké petardy. Co by to bylo za Silvestr, kdyby takové věci nebyly :-).

Na cestu jsme se vydali kolem čtvrté. Před tím jsem ještě musel ke Stodžovi pro ohrádku na auto, abych mohl vzít lyže. Chudák autíčko, tolik toho už dlouho nevezlo :-). Vezl jsem Svačku a Milušu. Přijel jsem pro ně se zpožděním, ale nebylo to nic drastického. Myslel jsem si, že to teda naložíme rychlejc, ale věcí bylo fakt dost. Brali jsme si s sebou totiž jak lyže tak padáky. Co kdyby náhodou :-).

Cesta byla v pohodě. Měli jsme sraz z Vacikem v městečku Dolní Bečva. Když jsme tam přijeli, tak na nás čekali v hospůdce. Přivítali jsme se s nima a vyrazili jsme směrem na chatu. Bylo to už jenom kousek. V městečku (nebo množná vesničce) Prostřední Bečva, těsně za odpbočkou na Pustevny se odbočilo přes most doprava a byli jsme tam. Troška sněhu tam byla, aspoň to tam vypadalo jako v zimě :-). Hned jsme se šli ubytovat a potom na véču. Měli jsme tam totiž zaplacenou polopenzi. Po večeři jsme se na chatě zabydleli a začali jsme popíjet a hrát společenské hry. Jako naprosto sqělá hra se ukázala klárčina hra Sabotér. Tak jsme hráli a pili a hráli a pili :-). Nakonec jsme zůstali jenom 3. A začali jsme zpívat. Musím říct, že to teda byla naprostá tragédie. Docela lituju zbytek chaty, protože to všechno museli poslouchat :-). Pak jsme si zahráli dostihy a sázky. No, vyhrál jsem :-). A pak hurá na kutě.

Ráno jsme museli vstávat brzo (asi v 8), protože tak brzo byla snídaně. Bylo to krušné, ale nakonec jsme to zvádli. Po snídani jsme si řekli, že zkusíme jet lyžovat. Tak jsme se sbalili a vyrazili. Když jsme přijeli na svah a pořídili si permici, tak jsem zjistil, že s sebou nemám lyže. Hmmm… to je dobré :-). Vzniklo to tak, že jsem škrábal námrazu na autě, ostatní nakládali lyže. Myslel jsem si, že vezmou všechny. No, nevzali :-). Tak jsem se domluvil se Stodžou, že se pro ně vrátíme a při té příležitosti vezmeme i moje auto. říkali jsem si totiž, že bysme po lyžovačce mohli jet pouštět draka. Půjčili jsme auto od Davida (má meďoura – pěkné autíčko 🙂 ) a jeli jsme. Nejdřív jsem si říkal, že by ty lyže mohli klidně zůstat i na ohrádce auta, ale nezůstali. Byly vážně uvnitř na chatě. Tak jsem je naložil do kufru a hurá lyžovat.

Lyžovačka teda nebyla nic moc. Na svahu by to chtělo tak o metr víc sněhu :-). No, nemusel by to být zrovna metr, ale tak 30 cm by to chtělo. Místy to bylo pěkně vydřené a občas se těm místům jenom velmi těžko vyhýbalo. Kolikrát jsem slyšel škrknutí kamene o skluznici. Fuuuuj, to byl ošklivý zvuk. Ale i tak se mi to líbilo, protože jsem naposledy lyžoval na minulého Silvestra, což už bylo pekelně dávno :-). Taky jsem si dali malý obídek v bufetu pod sjezdovkou. Myslím, že jsem měl klobásku.

Když jsme dolyžovali, tak se na draka nejelo. Dohodli jsme se, že dnes pojedeme na chatu a s drakem pojedeme až zítra. A tak jsme to taky udělali. Na chatě jsme relaxovali, jéééé to byla pohodička. Večer jsme šli zase na véču, po večeři jsme si zahráli pár her kulečníku. Bylo tam i pár povedených šťouchů :-). (Při psaní tohoto textu se zrovna dívám v televizi na kulečník. Tak, tak dobré šťouchy jsme zase neměli 🙂 ). Po kulečníku jsme měli namířena zase na chatku, kde jsme zase hráli hry. Zase se nám nejvíc líbil Sabotér. Můžu vážně doporučit. Měli jsme s sebou i kytaru, tak se chvíli i zpívalo. Nebylo to až tak špatné jako včera :-).

Ráno, když jsme se probudili, tak už jsme před sebou měli poslední den roku 2006. Po snídani jsme vyrazili pouštět draka. Stodža věděl o nějaké aréně, kde by měli za dobrých podmínek jezdit snowkitisti. Ale my jsme ji nenašli :-). Našli jsme ale pole, kde se to dalo zkusit, sice foukal dost divný (proměnlivý) vítr, ale i tak si to někteří vyzkoušeli. Stodža předvedl docela dobrý skok, ikdyž takový, jako říkal on to vážně nebyl. Ještě že je to nahrané na foťáku, nebo by se s náma ještě teď hádal :-). Taky jsme na poli, kde jsme draka pouštěli, postavili sněhuláka. Sice byl trošíčku zelený (od trávy, sněhu tam moc nebylo).

Někdy kolem oběda, teda my jsme neobědvali, ale bylo tak asi 12, jsme se rozhodli, že pojedeme k Radhošti a že si na něj vylezeme. Teda, jestli se to bude dát. Na Pustevnách jsme si dali něco k jídlu (já jsem měl bramborák s nivou – mňam). Byla sice docela kosa a foukal vítr, ale i tak jsme se rozhodli, že nahoru vylézt zkusíme. Jediní, kdo nahoru nešli byl Davča a Barča. Nahoře to bylo super. Po cestě jsme šli kolem Radegasta, slušně jsme pozdravili 🙂 a šli dál. Došli jsme až ke kapličce. Naštěstí kousek od ní byla i hospoda, tak jsme se občerstvili teplým čajem a vydali jsme se na cestu zpátky, už se totiž pomalu začalo smrákat a jít zpátky po tmě by snad ani nešlo. Naštěstí jsme to stihli právě včas. Davča s Barčou už čekali u auta a mohli jsme vyrazit zpátky. Už jsme se těšili na večer. Jednak měla být nějaká speciální večeře, jednak jsme měli zamluvený bowling a jednak a to hlavně byl dnes Silvestr :-).

Večeře byla vážně super. Vepřový plátek a kuřecí kousky s bramborem. To jsme si pošmákli :-). Pak jsme měli zamluvený ten bowling. Na to, že jsem v práci vyhrál titul bowlingář roku, mi to teda moc nešlo :-). První hra byla vážně zoufalá, ale ve druhé jsem si to vynahradil. Škoda, že jsme to nedohráli až do konce. Asi by to vyhrál Davča. Po bowlingu jsme šli, stejně jako včera, na kulec, a pak na chatku. Kde jsme se už pomalu začali připravovat na půlnoc a taky jsme samozřejmě popíjeli vínko :-).

O půlnoci jsme si připili šampáněm (měli jsme jenom jedno a stejně jsme ho nevypili), odpálili jsme ohňostroj. To, co jsem pořídil, tak nebylo špatné, ale musím uznat, že lidi v chatkách kolem měli daleko lepší věcičky. Pak jsme si ještě chvilku zablbli s petardama. Nebylo to tak brutální jako minulý rok, ale sranda byla stejně :-). A pak hurá do chatky, do teplíčka. Spát jsme šli až asi ve 4. Musím uznat, že Silvestr se móóóóc vydařil a doufám, že příští bude pokud možná alespoň tak dobrý jako tento.

Ráno už jsme si jenom zašli na snídani, kterou geniálně posunuli na 9 :-), zpakovali se, naložili věci do auta a hurá domů. To nám to teda uteklo. Ja chci ještě jeden Silvestr :-). Tak zase za rok :-).

(101)

Napsat komentář

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..