Fotografický kurz – první lekce

Jak už někteří z vás vědí, tak jsem se přihlásil do kurzu fotografie. Možná by vás zajímalo, jak jsem se k něčemu takovému dostal. Fotografie mě už nějakou dobu docela zajímá, a tak když mi do schránky přišel leták že Moravská fotoškola pořádá i ve Zlíně kurzy fotografie, tak mě napadlo, že se tam přihlásím a uvidím.

Kurz se skládá ze 16 lekcí, vždy jednou za 14 dní. Jedna lekce má 3 vyučovací hodiny. Teď, když píšu tento textík, tak už jsem absolvoval první lekci kurzu, tak jsem se s vámi chtěl podělit o zážitky, které jsem tam získal.

Nejdřív nám lektor ukazoval nějaké svoje výtvory. Byly zajímavé. Některé se mi líbily hodně, některé míň a některé se mi teda fakt nelíbily vůbec. No, asi nemám ten správný umělecký cit :-). A potom chtěl, abysme mu ukázali něco ze své tvorby. Když to tam rozbalil první člověk, tak jsem si říkal, že jsem si asi spletl kurz. Měl fakt super fotky. Jak jsem se po chvíli dozvěděl, tak stejný pocit tam měla většina lidí. Což mě teda docela uklidnilo :-). I druhý předvádějící měl móóóóc hezké fotečky. A třetí (byla to ženská) už měla fotky docela normální. Uffff…. :-).

Tak mě napadá, že jsem ani nenapsal, že na tom kurzu bylo docela dost ženských, což jsem tedy po pravdě nečekal (z 12  účastníků jich tam bylo myslím 5). Moje fotky se mu docela líbily, ale vybral jsem takové, při jejichž focení se prostě nedala udělat špatná fotka. Jako např. fotka z Artist Pointu v Yellowstoneské národním parku.

Když někteří z nás ukázali fotky, tak nám začal učitel vykládat něco o tom, jak by správně měla vypadat fotka krajiny. Zájemcům můžu obsah přednášky poslat, ale nic převratného tam není. Doufám, že v dalších hodinách se dozvím něco zajímavějšího.

A abych nezapomněl, dostali jsme domácí úkol. Super, domácí úkol už jsem nedostal pěkně dlouho :-). Máme na něj prý měsíc. Máme vyfotit svůj sen. Hmmmm… tak to bude složité. Nemá někdo z vás nějaké návrhy? 🙂

(85)

Napsat komentář

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..