Klíšťová encefalitida

klíšťové encefalitidě jsem vždycky slyšel jenom v televizi. říkali, že je to nebezpečná nemoc a že bysme se proti ní měli nechat očkovat. Vždycky jsem si říkal, že to asi bude pěkně blbá nemoc, ale vůbec jsem si nepřipouštěl, že by se mě někdy mohla týkat.

Ale teď už vím, že to není pravda. Při jednom z výletů za paraglidingem, na kterém jsem možná bohudík nebyl :-), jeden z mých kamarádů – Stodža – chytil klíště. Ano, jak už všichni správně tušíte, bylo to jedno z těch výherních a on dostal encefalitidu.

Nejdřív mu bylo jenom trošku divně. Když tento stav trval už asi 14 dní, tak zašel k doktorce a ta mu sdělila, že prodělal klíšťovou encefalitidu. Dokonce si ho nechali i nějaký čas v nemocnici. Chudák Stodža. V době když tohle píšu, tak už je náš nemocný doma. Sice mu ještě není nejlíp, ale už se to lepší.

Abych nezapomněl ještě napíšu, čím vším si musel Stodža projít a co si bude v nejbližší době muset odpustit. Kromě odběru krve a vyšetření na “EEG”((elektroencefalogram – snímání elektrické aktivity mozku)) byl asi nejdrsnější zákrok, který na něm doktoří provedli byla “lumbální punkce” ((odběr mozkomíšního moku z míchy)). Pozor neplést s “frontální lobotomií” :-)). Blééééé. Jenom na to pomyslím a vůbec mi není dobře.  A co si bude muset odpustit? Takže měsíc nesmí sportovat, měsíc nesmí pít alkohol a v nejbližší době nesmí na přímé slunce.

Kromě toho, co už jsem napsal, ještě propásl svou promoci.

Tak si prý říkal, že se příští rok nechá proti encefalitidě očkovat, ale doktor mu s úsměvem ve tváži řekl, že už nemusí, že už ji nikdy nedostane. No, on možná ne, ale já se očkavat určitě nechám. Účinkuje to prý 3 roky a stojí to něco kolem 1000 Kč. To není moc za to, když to ušetří takové peripetie, které jsem popsal, ne?

Jsme s tebou Stodžo.

(121)

Napsat komentář

Your email address will not be published.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..